Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Wyżywienie Żłobek Broniewskiego 28
Wyżywienie w naszej placówce:

WYŻYWIENIE W ŻŁOBKU

Nasi kucharze mają wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu potraw dla najmłodszych – menu dostosowane jest do potrzeb danej grupy wiekowej.

Pracujemy na wysokiej klasy sprzęcie gastronomicznym, w odpowiednio przygotowanej kuchni z wdrożonym systemem HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli).

Posiłki dla naszych maluszków przygotowywane są codziennie wyłącznie ze świeżych, najwyższej jakości produktów, bez używania konserwantów oraz składników nieprzyswajalnych przez dzieci. Ich dobór uwzględnia nie tylko jakość, ale również ilość, tak aby posiłki dostarczały dzieciom zestaw witamin i minerałów w pełni pokrywających dzienne zapotrzebowanie ich młodych rozwijających się organizmów.

Śniadania:

Kasza manna z owocami
Płatki kukurydziane na mleku
Kasza kukurydziana
Płatki jęczmienne, górskie na mleku
Chleb miodowy z masłem, twarogiem i dżemem
Chleb alpejski z masłem, polędwicą i pomidorem
Chleb słonecznikowy z masłem, żółtym serem i ogórkiem
Pasta warzywna
Pasta z łososia

Obiady:

I danie:

Zupa krupnik

Zupa rosół

Zupa żurkowa z jajkiem

Zupa brokułowa

Zupa pomidorowa

Zupa ogórkowa

II dania:

Spaghetti w sosie bolognese.

Ziemniaki gotowane z koperkiem, kotlety z piersi kurczaka, mizeria.

Risotto z mięsem indyka i warzywami.

Naleśniki z serem/dżemem.

Ziemniaki gotowane z koperkiem, ryba filet, surówka z kiszonej kapusty.

Kasza jaglana, pulpety z indyka, kapusta z czerwonej kapusty

Do drugiego dania podawany jest dzieciom kompot

Podwieczorki:

Budyń

Mix owoców

Mix warzyw

Kisiel z jabłkiem

Mus owocowy

Koktajle owocowe (owoce sezonowe)

Koktajle warzywne (warzywa sezonowe)

Jogurt naturalny ze świeżymi owocami

Ciasta domowego wypieku (marmurek, marchewkowe, zebra, piegusek)

Owoce (sezonowe)

Przez cały dzień dzieci otrzymują niezbędne napoje, a pomiędzy śniadaniem a obiadem przekąski.